7 Maart, 2014

De Vereniging

De Molenvereniging van het Pajottenland vzw werd op 2 januari 2009 gesticht.
De stichtende leden zijn Leo Tielemans, Willy De Schuyter, Pol De Saeger, Wies De Troch, Edgard Van Droogenbroeck, Jan De Bou, Christiane Daumerie en Lieve De Reuse.
De stichting van deze vereniging is niet van een leien dakje gelopen. Heelwat tijd en discussies zijn er aan vooraf- gegaan.
De problemen die ontstaan zijn rond de watermolen van Sint-Gertrudis-Pede hebben alles in een stroomversnelling doen belanden.

De doelstellingen van onze vereniging
De vereniging heeft tot doel maar niet uitsluitend, in en rond de gemeente Dilbeek het watermolen- en windmolen- bestand in traditionele zin te behouden en daartoe molens te bemalen en vrijwillige molenaars een praktische opleiding te bieden.
Daarnaast wil de vereniging het molenbestand bekend mak- en bij het brede publiek en wil zij het bakken van ambacht- tellijk brood bevorderen alsook de bieraan verwante traditionele ambachten.
Verder wil zij ijveren voor de bescherming van de molen- sites en de directe omgeving